Ingrediënten:
500 gram kristalsuiker,
500 gram patentbloem,
250 gram roomboter (ongezouten),
2 eieren,
2 zakjes vanillesuiker,
400 ml handwarm water.
Bereiding: Roomboter smelten, vervolgens alle ingrediënten afwegen en bij elkaar in grote mengkom.
Als laatste het handwarme water toevoegen en mixen tot
een egaal klont vrij beslag.
Kniepertjesijzer verwarmen op stand 4/5.
Wanneer het warm is in het midden een hoopje beslag.
Ik doe altijd een halve juslepel. Komt het beslag aan alle kanten het ijzer uit dan heb je toch echt te veel. Even uitproberen.
Met dit beslag lukt het vanaf kniepertje 1!
Blijft het aan de bovenkant plakken, even met een keukenrol papiertje en een beetje slaolie in vetten.
Met een mes wip je het kniepertje eruit en leg het even op een broodplank om af te koelen.
Suc6 en eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten