donderdag 28 maart 2013

Best een beetje sexy!





www.damespraatjes.nl 




Rond ons 50ste levensjaar komen wij vrouwen in de overgang. Heel geleidelijk zijn we bij deze leeftijd aangekomen. Daar zijn we langzaam naar toe gekropen. Van baby naar peutertijd is een levens fase waar wij ons niet zo veel meer van kunnen herinneren. Voor ons latere geluk blijken deze eerste jaren de belangrijkste uit ons leven te zijn. Vanaf de kleutertijd gaan we steeds meer opslaan in onze bovenkamer. Herinneringen, tradities, liefde en geluk. We groeien door van een puber naar een jong volwassene. Met alle lichamelijke veranderingen die daarbij horen. Onzekerheden in de puberteit doen ons veel geld uitgeven aan kleding en make-up. 

Met vriendinnen en later met collega’s deel je al je geluk en verdrietjes. Na de eerste vriendjes komen we weer in een nieuwe levensfase. En de overgang naar een leven als moeder “met zorgen voor”  is groot. Wanneer de kindjes komen stoppen de gezellige avonden ineens voor twaalf uur. De eerste jaren heb je bijna wekelijks een nachtdienst door nacht voeding, krampjes of tandjes die doorkomen. Op het werk zitten wij “moeders” onder de koffie te geeuwen en te klagen. Het hoort er allemaal bij. Er bestaan talloze sites waar wij op een forum over het moedergevoel met elkaar van gedachten kunt wisselen. Wanneer wij uit de kleine kinderen zijn komen er een aantal fantastische jaren. De zwangerschapskilo’s zijn er eindelijk af. We hoeven niet meer 24 uur in touw te zijn voor onze telgen en hebben weer tijd om te sporten. 
We zijn zelfverzekerd en stralen aan alle kanten. Wij zijn frisse trotse jonge moeders. En dan gebeurt het. Ineens lopen wij tegen de 50 en de één na de andere hete bui komt voorbij. Op hetzelfde moment zit ons kroost in de puberteit met de nodige perikelen net zoals bij moeders veroorzaakt door de hormonen. 
Wie heeft dat verzonnen. Wij lezen het puberbrein maar hoe zit het met ons eigen brein. Lieve meisjes veranderen in pittige dames. Er wordt gedeald over het tijdstip van thuiskomen door stoere jongens. Wij moeten nu supermoeders zijn er mag ons niets ontgaan. Wij moeten alles begrijpen, nergens over zeuren, vooral geen pijntje hebben of moe zijn. Helaas bij de overgang horen klachten zoals futloos haar, gewichtstoename en vervelende hartkloppingen. Daar worden wij vrouwen erg onzeker van. Daar willen wij graag over praten of over lezen in een verstandig en chique blad. Maar wat gebeurt er nu. Linda de Mol en Jildou van der Bijl vertellen half Nederland aan tafel bij Pauw & Witteman dat een themanummer over de Overgang on-sexy is. Sterker nog op de Overgang rust een taboe. 
Wij vrouwen doen ons uiterste best om de Overgang te bestrijden met allerlei huis, tuin en keukenmiddelen en nu blijken wij vrouwen tegen de 50 in de overgang on-sexy te zijn. Linda haar gezicht spreekt boekdelen behalve een lollige column hoeven wij niet op Linda te rekenen. Tijd voor een blog vindt mijn collega. Haal jij de overgang nou eens uit de taboe sfeer, bovendien zit jij daar toch ook niet zo ver vanaf zegt collega tegen mij. Via google kom ik op een leuke site waar “dames in allerlei soorten en maten” gezellig met elkaar van gedachten kunnen wisselen over alles wat bij het leven van de vrouw hoort. Bij “Damespraatjes” kennen ze geen taboe. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is over geschreven. Wij vrouwen kunnen hier ons hart ophalen. Daar kan Linda nog wat van leren. Bij “Damespraatjes” is het thema Overgang best een beetje sexy sterker nog sommige artikelen en blogs zijn wel heel erg sexy.

Later M@rina!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten