donderdag 9 april 2015

Op het hoogtepunt gestopt.....

Jaren geleden bij de voorstelling van Mini & Maxi hadden wij een prachtig plekje op het balkon. Helaas gaat de lange mijnheer met zijn briesende echtgenoot voor ons maar niet zitten. Ze staan met de rug tegen het balkon met hun gezicht naar de plaatsen voor ons waar een echtpaar uiterst kalm en onbewogen blijft zitten. Beide echtparen hebben kaarten voor de stoelen op het balkon middenvoor, rij 1, stoel 17 en 19.
Wanneer het doek open gaat bakkeleien ze lekker verder. Wij kijken links en rechts om het koppige viertal heen. De zaalwacht grijpt in door razendsnel twee stoelen bij te plaatsen waar het mokkende echtpaar plaats neemt.

Ondertussen spelen Mini & Maxi met weinig woorden en veel mimiek de sterren van de hemel. Geen instrument is te gek voor deze muzikale mannen, hun hele verschijning, karakteristieke koppen, de lange pierlala en het kleine miezerige mannetje die heen en weer schiet op het grote podium is lachwekkend. De zaal ligt dubbel wanneer ze in hun streepjes badpakken gaan kunstzwemmen.

In de pauze laait het gebakkelei voor ons weer op. De zaalwacht bekijkt de kaarten en ziet het euvel. Het echtpaar op de stoelen voor ons zijn een avond te laat. Het gegniffel van de overige gasten maakt het voor hen vast niet gezelliger. Met het schaamrood op de kaken verlaten ze de rij, een voorstelling op zich.

Na succesvolle jaren stopten Mini & Maxi op het hoogtepunt van hun carrière nood gedwongen door een hernia van Maxi.
Begin december zie ik dat ze na 10 jaar een comeback maken en in April naar Meppel komen. Ik denk dat oudste Mini & Maxi ook super leuk vind. Het lijkt mij een origineel Sinterklaas cadeau.
Wanneer de mannen vrijdag naar de Schouwburg wandelen nestel ik mij met jongste op de bank voor een film. Af en toe kijken we of wij een whatsapje krijgen. Waarschijnlijk liggen ze dubbel van het lachen en hebben ze daar geen tijd voor. Jongste en ik zitten van top tot teen gespannen naar de film te kijken wanneer er twee schimmen voor het raam verschijnen. Met een brede grijns komen ze binnen wandelen. Onze film gaat op pauze want wij willen alles weten.
Wil je het echt weten zegt oudste, onnozel bejaarden gedoe. Twee oude kerels die alles aan elkaar kletsen met stomme grapjes over hun prostaatklachten nu ze een dagje ouder zijn. Wij haalden de leeftijdsgrens flink naar beneden doet manlief er een schepje boven op. Het was vast niet op gevallen als we ook in de bus waren gestapt zegt oudste lachend. Welke bus, vraag ik? Die de bejaarden met hun rollators en de rolstoelen weer terug brachten naar het verzorgingshuis.
Een comeback, dat hadden ze beter niet kunnen doen zegt manlief.
Konden jullie niet ff whatsappen in de pauze?
Er was geen pauze mam, ze moeten op tijd naar bed, nu ze een dagje ouder zijn.

Later M@rina!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten