woensdag 15 april 2015

10044 delers zijn blij gemaakt met een dood vogeltje!

Normaal gesproken schrijf ik geen MinuutvanMarina over de apotheek.
Niet omdat ik geen leuke, grappige of interessante verhalen heb, integendeel, maar het mag niet. Apothekersassistenten hebben de eed af gelegd en daarmee beloofd alles binnen de muren van de apotheek te houden.
Andersom mag het wel! Op verjaardagen, in de courant, via Facebook alles mag gezegd worden over de apotheek en haar medewerkers. Waar of niet waar, het mag!

Zo kwam gisteren in mijn tijdlijn op Facebook een berichtje voorbij van ene Astrid.
Astrid is een slimme meid en geeft de gouden tip, hoe hou je geld over voor een glas wijn! 5 dagen later is “de gouden tip” 10044 keer gedeeld!
Denkt Astrid en haar 10044 delers nu echt dat je 7 euro betaalt voor een bijsluiter! Natuurlijk niet!
Wanneer je een medicijn voor het eerst krijgt of langer dan een jaar niet hebt gebruikt is er extra zorg nodig om te kijken of het medicijn op de juiste manier is voorgeschreven!

Wat wij (assistenten) allemaal niet controleren tijdens het klaar maken en afleveren van het recept. Is het een man/vrouw/kind, hoeveel kilo, nierfunctie, kaliumspiegel, antibiotica en anticonceptie, antibiotica en antibloedstolling, anti-depressieven en NSAID, Laxans bij Opium, inhalatie instructies, slaapmiddelen en rijvaardigheid, ook zo belangrijk voor de maaltijd, tijdens de maaltijd of na de maaltijd, insluipen, afbouwen, bescherming bij sterkwerkende zalven noem maar op.
Deze controle en uitleg doen wij allemaal bij een eerste uitgifte en daar betaal je om precies te zijn eenmalig 6,65 voor.
En de bijsluiter in begrijpelijke taal als naslagwerk is gratis en voor niets!

De zorgverzekeraar is vergeten u wat uit te leggen, er is namelijk niets verandert!
Tot 1 januari 2014 was het bedrag van 6,65 verwerkt in de totaalprijs! Vanaf 1 januari 2014 staan de Eerste Uitgifte kosten apart vermeld op de nota.
De prijs is gelijk! De nota is transparant!

Misschien wel goed om te weten voor de toekomst wanneer je de eerste uitleg weigert en geld voor wijn uitspaart. Let op! Schrijft de arts Flagyl of Metronidazol voor.
Geen alcohol, niet doen, echt niet doen! Google het maar eens!
Ik heb trouwens wel een tip! Wist je dat anticonceptie voor maximaal één jaar mag worden verstrekt! Wist je dat chronische medicatie zoals cholesterolverlagende middelen, bloedsuikerverlagende tabletten, bloedverdunners etc voor max 3 maand mag worden geleverd. Reken maar uit hoeveel glazen wijn je daarmee kan verdienen.

Nu hopen wij, “de apothekersassistenten” die met liefde voor het vak, gezondheid en welzijn voor hun cliënten dat deze uitleg ook minstens 10044 keer wordt gedeeld, zodat de 10044 delers van Astrid dit bericht ook in hun tijdlijn krijgen.
Zodat wij ze behoeden voor het weigeren van de bijsluiter en ze niet de knip op de neus krijgen van een pittige apothekersassistente die verplicht is het eerste uitgifte gesprek te voeren.
Wanneer ze haar uitleg niet mag doen, mag ze het niet eens afleveren!
10044 delers zijn blij gemaakt met een dood vogeltje!
Later M@rina! 

8 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bovenstaande berichten zijn niet verwijderd maar verplaatst naar de Facebookpagina van Minuutvanmarina. Graag daar eventuele reacties plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen