donderdag 25 januari 2018

Heerlijk bakken met pakjes & zakjes.......................

Op facebook zie ik de 365 dagen challenge van Honig en de tegenhanger Koken met Karin veelvuldig voorbij komen. Een oeverloze discussie tussen beide aanhangers volgt. Karin is denk ik bang dat de Honig familie scheurbuik krijgt en Honig blijft geduldig uitleggen dat de pakjes uitstekend te combineren zijn met een zak verse groente. Af en toe moet een pakje toch kunnen, rebels ga ik met een goedkoop mixpakje voor zoete kaneelbroodjes aan de slag.
Deze zondagmorgen leent zich er uitstekend voor. Tegen de tijd dat de rest uit bed komt heb ik warme geurige kaneelbroodjes op tafel staan. Een fluitje van een cent, tenminste als ik de verpakking mag geloven.
In 15 minuten oven klaar. Het zakje voor de kaneelvulling met 100 ml koud water omroeren en zacht laten worden voor het beste resultaat. De bakmix, melk en olie in een schaal doen en met een elektrische handmixer mengen. Nu ben ik onlangs verwend met een keukenmachine met power die kan ik nu mooi testen. Alles gaat in de mengkom en de mixerhaken in de machine. Ik start met langzaam mengen en voer de power op. 3 minuten op de hoogste stand, dat lijkt mij niet wijs dan zit het plafond er ook onder. Standje 3 lijkt mij voldoende.
Punt 2. Deeg rollen: Het deeg uit de schaal halen, op een lichtjes met meel besprenkeld werkblad, tot een bal kneden en 5 minuten laten rusten. Ik doe mijn best, maar mijn handen zitten onder de kleverige drap, met mijn tanden trek ik de mouwen van mijn vest omhoog, ik verlies een deel deeg wat in de mixerhaken achter blijft. Mopper de mopper,  tandje hoger misschien. Beetje bloem erbij, even lijkt het wat, maar nee dit gaat hem niet worden. De mannen komen af op het geluid van mixer en mopper de mopper.
Hoppa in de kliko ermee....
Of ik de gebruiksaanwijzing goed heb gelezen. Volgens manlief moet je starten met 3 minuten op de hoogste stand en 1 minuut na mixen. Zonder bril misschien mopper ik, het is altijd voorzichtig mengen en dan flink mixen. Oké, oké hoor ik oudste zeggen, wij wachten af.
Ondertussen is het kaneelprutje klaar voor gebruik.Terug in de kom, beetje bloem erbij en een tandje hoger mixen. Opnieuw alles op het besprenkelde aanrecht. Voorzichtig kijken de mannen om het hoekje of er nog een warm kaneelbroodje gaat komen. Met mijn handen onder de kleverige deegzooi ben ik net  op zoek naar een pedaalemmer zak. Met een half oog bekijk ik de doos van top tot teen en vraag mij toch werkelijk af of de dames in het Gooi ook zo zitten te hannesen met het pakje van “de Gooische bakker”. Mijn oog valt op de foto van handmixer met deeghaken. Misschien was mijn handmixer zo slecht nog niet tetter ik. Je had de bereidingswijze toch heel goed door genomen vraagt manlief. Hoezo, twijfel je aan mij? Als je deeghaken ipv mixerhaken had gebruikt was de nieuwe mixer vast zo slecht nog niet ketst hij terug.
Later M@rina!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten