zondag 23 oktober 2016

Andersom?

Het heerlijke herfstzonnetje zorgde er voor dat manlief en ik de wandelschoenen aan trokken om een rondje Meppel te doen. Wij verlieten het centrum voor een mooie route door het Reestdal langs houtwallen, de verhalenpaal, het laarzen pad en sloot kanten vol bloemen. Wij trekken ons zelf met het pontje over de Reest om vervolgens weer terug te wandelen naar huis.
Ruim 10 km op de stappenteller, dat verdient een ijsje.

Bij de ijssalon vraagt een mijnheer om twee hoorntjes met ieder twee bolletjes. Hij noemt de eerste twee smaken. Het ijsmeisje schept op elk hoorntje één bolletje.
Oh, dat was niet de bedoeling, deze twee bolletjes moesten op 1 hoorntje, op het andere hoorntje wilde ik eigenlijk……... ach weet je wat; zegt mijnheer, je schept nu nog twee bolletjes maar andersom…. Andersom zegt het ijsmeisje?
Bijschrift toevoegen
Ja andersom, nu op het ene hoorntje Bosbes en op het andere hoorntje Kiwi. Hulpeloos kijkt ze naar manlief en mij. Lachend zeggen wij dat we precies snappen wat mijnheer bedoelt. Helemaal niet moeilijk, dezelfde smaken maar nu andersom.
Het kwartje valt niet.
Ik denk dat het gisteren heel laat is geworden zegt mijnheer. Klopt! Vrolijk begint ze te vertellen over het gezellige teamuitje met haar collega’s. Wij moeten een handje helpen; eerst op hoorntje 1 een bolletje Bosbes en nu op hoorntje 2 een bolletje Kiwi. Hoppa gelukt. Met een knipoog gaat mijnheer naar het terras.Wij zullen het je niet moeilijk maken zeg ik. Hoorntje 1 voor mij en ik wijs 2 smaken aan. En u dan zegt ze tegen manlief. Dat komt zo, hij wil 3 bolletjes, te ingewikkeld zeg ik voor de grap. Ze kwebbelt vrolijk met hese stem over het perfect geregelde teamuitje. Ik pak mijn ijsje aan en manlief steekt van wal. Het was in Rome minder ingewikkeld om een ijsje te bestellen dan hier zeg ik plagerig. Zonder blikken of blozen gaar ze enthousiast verder. Oh echt waren jullie in Rome, dat wil ik zo graag.
Moet je zeker doen, wij gaan genieten van deze heerlijkheid!
Op het terras vraagt Kiwi/ bosbes mijnheer met een brede grijns of het gelukt is.
Ja zeker, 2 en 3 bolletjes in onze favoriete smaken……..
Het ging heel goed step by step!
Tot Later M@rina!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten