woensdag 2 januari 2013

Sherry Dance....

Eens per jaar kamperen wij samen met vriendin en gezin ergens in het land. Het liefst dicht bij de zee zodat de mannen flinke Duitse kuilen kunnen graven en prachtige zand kastelen kunnen bouwen. Mooie schelpjes worden gezocht door de kleine dametjes. En voor de moeders is het lekker luieren en kletsen in het zonnetje op het strand. Het is een behoorlijk eind rijden naar Kamperland maar als we de zee zien, voelen en ruiken zijn we dat zo weer vergeten. Toen de kinderen nog klein waren huurden wij een ruime bungalowtent met alles er op en er aan. Gemak dient de mens we hebben al genoeg aan het gesleep met luiers, buggy’s en speelgoed. Overdag is het vooral veel wandelen, fietsen en speeltuintjes bezoeken. Maar ’s avonds wanneer het kroost op bed ligt en de koffie is gedronken komt de chips en de sierlijke fles met een heerlijk goedje op tafel. Nu ben ik niet zo van de drank maar in 1994 kwam de likeur Sheridan’s op de markt en die was wel erg verleidelijk.
Een drankje in twee aan elkaar gesmolten flessen met in de ene fles een heerlijke donkerbruine koffie-chocoladelikeur met Ierse whisky en in de andere fles een romige vanille-crème likeur.In onze heerlijke warme camping truien onder een plaidje gezeten met een “spannend boek” genoten vriendin en ik ’s avonds van dit lekkere goedje. Een nadeel van kamperen is dat je voor de plee en het tandenpoets ritueel even onder het plaidje vandaan moet komen om naar de toiletgebouwen te lopen. Maar heerlijk rozig geworden van ons drankje vinden wij dat geen probleem. Al giechelend gaan wij rond de klok van twaalf gewapend met de tandenborstel richting toiletgebouwen. Wanneer wij terug lopen naar de tent zien wij 3 enorme lichtkoepels. Dit hadden wij nog nooit eerder gezien. Hoe dichter wij bij de tent komen hoe groter het witte gevaarte met een enorme vlam eronder op ons af komt. Dit willen wij van dichtbij zien en rennen naar de tent om de mannen te halen. Maar die zijn niet in beweging te krijgen. Het is de Sheridan’s zeggen de mannen. Zeg maar rustig Sherry Dance; dansende vrouwen van de Sherry. Wij zijn overtuigd van de maanmannetjes die binnen nu en een kwartier landen en willen dit van dichtbij bekijken. De mannen verklaren ons voor gek en zijn niet van plan om in beweging te komen. Wij springen over de sloot, kruipen onder het prikkeldraad door het weiland in en zien het gevaarte steeds groter worden. Wij gaan het meemaken een UFO in Zeeland.Wij wachten een tijdje, lopen een stukkie dichterbij en zien hoe de vlam minder wordt en het gevaarte gaat dalen.Heel langzaam gaat het vlammetje uit en de 3 “UFO’s” gaan landen.
Ineens zakt het grote witte gevaarte als een plumppudding in elkaar en is er niets meer te zien. Helaas geen maanmannetjes of een UFO in Zeeland.We zagen ze vliegen zo hoorden wij later dat was nou een “wensballon”. Het was de Sherry Dance zeiden de mannen. Afgelopen weekend kregen wij voor oudejaarsavond een wensballon cadeau. Een megaballon die je door zacht heen en weer bewegen laat vullen met lucht. De brander steek je voorzichtig aan zodat de ballon op kan stijgen en tegelijkertijd mag je dan een liefdevolle wens doen. Weet je nog zeg ik tegen vriendin de UFO’s in Zeeland. Waarop de mannen meteen op scherp staan, jullie bedoelen toch de UFO’s na de fles Sheridan’s. In geuren en kleuren wordt het verhaal aan pubers verteld. Neem nog een Prosecco mam wie weet wat wij vanavond dan nog meemaken. Later M@rina!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten